„Интерком“ ЕООД е отличено в годишните награди на БТПП

Българска търговско промишлена палата връчи годишните си награди

С бронзови статуетки „Хермес“, дело на известния скулптор Ставри Калинов, плакети и грамоти на 03.12.2018 г. бяха наградени победителите в класацията на Българската търговско-промишлена палата „Топ 100 фирми, водещи в икономиката на страната“ – издание 2018. Победителите са излъчени сред 6500 фирми,които формират 83% от БВП на страната.

Водещите фирми у нас с всяка изминала година подобряват представянето си на пазара, категоричен беше председателят на палатата Цветан Симеонов. Той обясни, че победителите са определени според различни критерии, сред които процентен ръст на печалбата спрямо предходната година, техния годишен оборот и други.

„Интерком“ ЕООД е отличено в годишните награди и получи бронзова статуета „Хермес“ и грамота за постижения през 2017 г.

Със специални награди за сътрудничество на българския бизнес бяха отличени съветникът по търговските въпроси на посолството на Австрия и посланикът на Китай у нас.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заяви, че 2018 г. е била добра за българския бизнес, по оценки на деловите среди и на кабинета, но би могла да бъде и по-добра при решаване на основния проблем на бизнеса – осигуряването на квалифицирани кадри.

Специално приветствие и равносметка за постигнатото пред гостите и бизнеса отправи председателят на БТПП Цветан Симеонов. Г-н Симеонов заяви, че и тази година палатата е работила за подобряване на икономическата среда и подпомагане на ежедневната дейност на фирмите и допълни, че ще продължи да насърчава фирмите за усвояване на международните стандарти в търговията и индустрия. Сложните правила на ЕС и престараването на българските институции при изпълнението им продължават да затрудняват фирмите, каза председателят на Палата и даде пример с регламента на защита на личните данни. Той посочи, че за да отговори на това предизвикателство, БТПП навреме е подготвила пакети от услуги, за да стане изпълнението на тези задължения по-лесно разбираемо и достъпно.